BAYRAMPAŞA SİSTRE CİLA
Bayrampaşa 1927’de göçmen ailelerin gelmesi ile yerleşim yeri haline gelmiştir. Bağlar bölgesine yerleşen ilk göçmenler burada bağcılık ile uğraşmıştır. Fakat 1950’de başlayan göç dalgalarından Bayrampaşa’da nasibini almış ve yoğun bir nüfus oluşmuştur. 1955'ten önce maltepe civarında mevcut olan 3-4 adet fabrika, yeni açılanlarla birlikte, beldede bir işçi muhitinin oluşmasını sağlamıştır.İskan alanları merkezden Terazitepe, Altıntepesi ve İsmetpaşa Mahalleleri'ne kaymaya başlamıştır. Bayrampaşa halkının %40'ını temsil eden göçmenler, genellikle Yıldırım, Vatan ve Terazidere Mahalleleri'nde ikamet etmektedir. 1960 yılında ikinci bir nüfus patlaması olmuştur. Beldenin %30-35'ini teşkil eden Trakya, Karadeniz, Anadolu ve Orta Anadolu halkının yanı sıra, Yugoslavya'dan gelen göçmenlerin yarattığı yeni konut gelişimi, mevcut dokunun dolması ve daha sonrada Murat-Kartaltepe-Yıldırım mahalleleri'nin oluşmasıyla kendilerini göstermiştir. 1963'te Belediye teşkilatı kurulan Sağmalcılar'ın adı 1978'de Bayrampaşa olarak değiştirildi.
Anadolu halkının geleneksel yapısı burada da göze çarpmaktadır. Ahşap yerleşimlere ve parke zemine olan geleneksel bağlar Bahçelievler’de de göze çarpmaktadır. Hatta evlerin dışında birçok mekan zemin olarak ahşap parkeleri tercih etmektedir. Közde kahve gibi mekanların yayılmasıyla ahşap dekorasyonlar zeminle sınırla kalmayıp duvarlara kadar yansımıştır. Bu noktada sistre ihtiyacı da sık sık duyulan bir ihtiyaç olmuştur.
Ahşap parkelerin kullanımda birçok avantajı olmasına rağmen en büyük handikapı zaman içinde eskidiğinde veya yıprandığında ortaya çıkmaktadır. Ne kadar temizlik yapılırsa yapılsın eskiyen yada yıpranan bölge kesinlikle yapılan temizliği göstermeyip sürekli olarak kirliymiş gibi göstermektedir. Bu da başta ev hanımları olmak üzere temizlik yapan herkesin sinirini bozan bir durumdur. Bayrampaşa sistre cila işi yapan ustanın iş ehli kişi olması önemlidir. Bu işlem herkese yaptırılacak bir hizmet değildir. Zımpara işlemi özen ve tecrübe gerektirir.